Udhëzuesi juaj për të shkruar SEO

Talk big database, solutions, and innovations for businesses.
Post Reply
tanjimajha12

Udhëzuesi juaj për të shkruar SEO

Post by tanjimajha12 »

Mënyra më e mirë për t'i shtyrë njerëzit në faqen tuaj të internetit ose në faqen tuaj të uljes është të krijoni përmbajtje të shkëlqyer . Pavarësisht nëse shkruani një blog ose krijoni një infografikë, përmbajtja duhet të jetë relevante dhe të tërheqë vëmendjen.

Njëherë e një kohë do të Të dhënat e numrit të telefonit celular të përditësuar në vitin 2024 kishte mjaftuar goditja e atyre pikave në përmbajtjen tuaj. Por jo më. Në këtë epokë dixhitale të ngopur me përmbajtje, përmbajtja juaj përballet me një konkurrencë të madhe për t'u parë dhe këtu hyn Optimizimi i Motorit të Kërkimit (SEO).

Pse SE O është milingonë e rëndësishme ? Sepse përdor një sërë teknikash për të rritur dukshmërinë e përmbajtjes suaj dhe faqeve të internetit që synojnë një audiencë specifike që po kërkoni të synoni. Përdorimi i SEO siguron që përmbajtja juaj të jetë e rëndësishme dhe e gjetshme duke kryer kërkime dhe optimizim të fjalëve kyçe, duke shkruar meta etiketa, duke optimizuar titujt, duke përfshirë lidhjet e brendshme dhe duke tërhequr lidhje cilësore.

Marketingu i përmbajtjes dhe SEO duhet të punojnë së bashku për të nxitur trafikun dhe angazhimin. Synimi është që ta çoni përmbajtjen tuaj përpara njerëzve të duhur dhe shpesh kjo varet nga pozicioni i saj si rezultat i një kërkimi në internet - kjo do të thotë Google, i cili është lideri i tregut me 85 përqind të tregut .

Në këtë blog, ne do t'ju prezantojmë me shkrimin e SEO dhe do të zbulojmë këshilla të thjeshta që do t'ju ndihmojnë të shkruani një kopje të optimizuar për SEO për të nxitur trafikun dhe drejtimet.

Çfarë është shkrimi i përmbajtjes SEO?
Shkrimi i përmbajtjes SEO është një mënyrë për të krijuar përmbajtje që është e optimizuar në faqe për të ndihmuar që përmbajtja juaj të marrë një renditje të lartë në motorët e kërkimit. Ai gjithashtu sinjalizon që përmbajtja juaj është e rëndësishme dhe me cilësi të lartë.

Kur flasim për përmbajtjen, kjo mund të jetë çdo gjë që ekziston në internet që dëshironi të gjejë audienca juaj. Kjo përfshin:

Postimet në blog
Faqet e uljes
Faqet e produktit
Udhëzues ose libra elektronikë
Infografikë
Videot
Paketat e veglave
Fjalorët
Krahas kërkimit dhe optimizimit të fjalëve kyçe, është e rëndësishme të siguroheni që përmbajtja juaj të jetë e organizuar. Kjo do të thotë që përmbajtja juaj duhet të jetë në një renditje logjike në faqen tuaj dhe të lehtë për t'u gjetur nga vizitorët. Një mënyrë e shkëlqyeshme për ta bërë këtë është të planifikoni një rrjedhë për përmbajtjen tuaj dhe të përfshini lidhje përkatëse, por një hartë faqeje për të ndihmuar SEO dhe për ta bërë përmbajtjen tuaj të gjetshme.

Gjithashtu nuk ka kuptim të krijoni përmbajtje të shkëlqyer nëse nuk e ndani atë! Sigurohuni që të keni një plan për të promovuar të gjithë përmbajtjen tuaj në rrjetet e mediave sociale, për të lidhur përmbajtjen përkatëse në emailet tuaja dhe për të përfshirë stafin ose avokatët e markës duke u kërkuar që ta ndajnë atë në rrjetet e tyre. Sa më gjerë të shpërndani përmbajtjen tuaj, aq më shumë ka të ngjarë që të rrisni shtrirjen dhe të nxisni lidhjet e pasme.

Nëse përmbajtja juaj nuk arrin të zbresë në SERP (faqen e parë të rezultateve të motorit të kërkimit), do të shihni Normat e Klikimeve (CTR) të ulura në më pak se një përqind . Dallimi midis CTR në pozicionin e parë #1 në Google është i rëndësishëm në krahasim me pozicionin e dytë #2 - 40 për qind klikime kundrejt 18 për qind . Nëse përmbajtja juaj nuk arrin të vendoset në SERP-në e parë (Faqja e Rezultateve të Motorit të Kërkimit), do të shihni se CTR-të janë ulur në më pak se 1 përqind .

Tani që e dini se çfarë është shkrimi i SEO, le të shohim këshillat nga ekspertët e DMI dhe disa këshilla të dobishme që mund t'i zbatoni në punën tuaj.
Post Reply