Marketing w mediach społecznościowych dla firm: Facebook kontra Instagram

Talk big database, solutions, and innovations for businesses.
Post Reply
sadiksojib132

Marketing w mediach społecznościowych dla firm: Facebook kontra Instagram

Post by sadiksojib132 »

13 listopada 2023 r. | 13 minut czytania
Valerie Brown-Dufour
Valerie Brown-Dufour
WSI, Prezes
Ręka trzymająca telefon komórkowy, na której widać 9 ikon różnych platform mediów społecznościowych.
Podsumowanie: Poznaj debatę Instagram kontra Facebook w marketingu biznesowym. Poznaj mocne i słabe strony. Wybierz właściwą platformę mediów społecznościowych już dziś!
Uwaga redaktora: Ten wpis został pierwotnie opublikowany w październiku 2018 r., a następnie zaktualizowany o nowe treści i szczegóły na listopad 2023 r.

Gdy eksplorujesz świat marketingu w mediach społecznościowych dla swojej firmy, jestem pewien, że debata na temat Instagrama kontra Facebooka, wśród innych pytań, przeszła Ci przez myśl. Rzeczy Biblioteka numerów telefonów takie jak: „Z których platform powinienem korzystać?” i „ Skąd mam wiedzieć, która platforma mediów społecznościowych jest odpowiednia dla mojej firmy?”

Zanim wybiegniesz przed szereg i wskoczysz na jedną lub wiele platform mediów społecznościowych dla swojej firmy, kluczowe jest, aby najpierw ustalić cele marketingowe swojej firmy. Jeśli nie masz ustalonych celów i zadań dla swojej strategii marketingowej, znacznie trudniej jest osiągnąć sukces w mediach społecznościowych .

Facebook kontra Instagram: która platforma społecznościowa jest najlepsza dla Twojej firmy?

W tym wpisie na blogu przyjrzymy się Facebookowi i Instagramowi oraz temu, które platformy mediów społecznościowych będą najlepsze dla Twojej firmy.

Teraz możesz pomyśleć: „Och, nikt już nie używa Facebooka. Jedynymi osobami na Facebooku są moi rodzice i ich znajomi, którzy pokazują zdjęcia z rejsu, na który wybrali się zeszłego lata. Więc oczywiście Instagram jest właściwą drogą, prawda?” lub „Wszyscy millenialsi są na Instagramie, więc zdecydowanie powinienem wybrać Instagram dla mojego biznesu”.

Zanim wyciągniemy te wnioski, przyjrzyjmy się tej debacie na temat Facebooka lub Instagrama. Będziemy badać mocne i słabe strony obu platform z punktu widzenia biznesowego i jak możesz określić, która platforma odpowiada Twoim potrzebom. Istnieje prawdopodobieństwo, że będziesz w stanie wdrożyć obie platformy do strategii marketingowej swojej firmy. Jednak całkowicie w porządku jest wybrać jedną z nich.

Nie jestem tutaj, aby powiedzieć Ci, że jedna platforma jest lepsza od drugiej. Pozwolę Ci zdecydować, która platforma jest odpowiednia dla Twojej firmy, gdy dotrzesz do końca tego posta.

Facebook
Facebook kontra Instagram: która platforma społecznościowa jest najlepsza dla Twojej firmy?

Facebook ma obecnie ponad 2 miliardy aktywnych użytkowników miesięcznie i nie ma wątpliwości, że coraz więcej firm bierze pod uwagę Facebooka w swoich działaniach marketingowych. Mając tak nieograniczoną publiczność do marketingu, Facebook jest platformą, na której wielu użytkowników Facebooka stara się być obecnych, ponieważ jest to prawdopodobnie jedna z najlepszych platform mediów społecznościowych dla firm.
Post Reply