Na jep jetë në nivelin e tokës, duke ecur përgjatë autostradës së pafundme në një Harley-Davidson. 100% i depresuar. Vetëm rrezet e diellit në krom. Zëri i një V-Twin që shqyen ajrin e hapur. Dhe dhoma e bërrylit që shtrihet deri në horizont. Ndoshta edhe ju mendoni se kjo është mënyra se si duhet jetuar jeta. Koha për të hapur disa krahë.
Reklama e kikirikëve Harley
Çdo shkrimtar profesionist komercial e di se titulli është pjesa më e rëndësishme e çdo reklame dhe zakonisht shpenzon pjesën më të madhe të kohës së tij krijuese në një fushatë që vjen me tituj Baza e të dhënave specifike sipas industrisë të fuqishëm. "Babai i reklamave" dhe themeluesi i agjencisë, Ogilvy dhe Mather, David Ogilvy, tha një herë: "Mesatarisht, pesë herë më shumë njerëz lexojnë titullin sesa lexojnë kopjen e trupit. Kur keni shkruar titullin tuaj, keni shpenzuar tetëdhjetë cent nga dollari juaj.”
Ne do të zgjerojmë duke shkruar tituj të fuqishëm që shiten në një blog të ardhshëm.
Çdo blerje është një vendim emocional.
"Oh", por ju thoni, "Disa njerëz bëjnë zgjedhje thjesht logjike bazuar në hulumtimin e produktit." Nuk ka gjë të tillë si një vendim thjesht logjik. Edhe një vendim i bazuar në kërkime bazohet në emocionin e të ndjerit të sigurt në vendimin e dikujt.
Merrni këtë studim, Roli i emocioneve në vendimmarrje: dëshmi nga pacientë neurologjikë me dëmtim orbitofrontal (Departamenti i Neurologjisë, Universiteti i Iowa-s, Bechara A.) Abstrakti thotë:
Shumica e teorive të zgjedhjes supozojnë se vendimet rrjedhin nga një vlerësim i rezultateve të ardhshme të opsioneve dhe alternativave të ndryshme përmes disa llojeve të analizave kosto-përfitim. Ndikimi i emocioneve në vendimmarrje është injoruar kryesisht. Studimet e vendimmarrjes në pacientët neurologjikë, të cilët nuk mund të përpunojnë më informacionin emocional, sugjerojnë që njerëzit të bëjnë gjykime jo vetëm duke vlerësuar pasojat dhe probabilitetin e tyre për të ndodhur, por gjithashtu dhe madje ndonjëherë kryesisht në një nivel të zorrëve ose emocional. Lezionet e sektorit ventromedial (i cili përfshin sektorin orbitofrontal) të korteksit parafrontal ndërhyjnë në përpunimin normal të sinjaleve "somatike" ose emocionale, duke kursyer funksionet më themelore njohëse. Një dëm i tillë çon në dëmtime në procesin e vendimmarrjes, të cilat rrezikojnë seriozisht cilësinë e vendimeve në jetën e përditshme.
Diku në një aeroplan një burrë po përpiqet të shqyejë një qese të vogël me kikirikë
-